Tots els barons del PP, i fins i tot el mateix Pablo Casado, ja l'han assenyalat com a futur líder del partit, com la persona que ha d'agafar-ne les regnes després de la greu crisi. Però l'anunci de candidatura per part de Alberto Núñez Feijóo encara es fa esperar. No serà fins demà que anunciarà què fa. Abans vol reunir la Junta Directiva dels populars a Galícia, trobada que tindrà lloc demà a dos quarts de sis de la tarda, per a escoltar els seus seus companys al territori. El president de la Xunta també ha aprofitat per a demanar que es presenti tot aquell qui ho consideri, malgrat que tots els ulls fa dies que només miren cap a ell.

Després de la reunió de la Junta Directiva Estatal, aquest migdia a Madrid, Núñez Feijóo ha explicat que ha demanat al secretari general del PP gallec que convoqui per demà a la tarda una reunió de la Junta Directiva a Santiago per veure "com podem ajudar des de Galícia davant la situació del PP". I, després d'escoltar els seus companys, ha afegit, "em dirigiré al conjunt dels espanyols per a traslladar-los quina és la meva decisió". El president de la Xunta ha demanat respectar els procediments interns. I també ha reclamat que, si algun company vol presentar-se, que ho faci; "és el seu moment", que "no tingui por".

"Els dirigents hem d'escoltar i hem de reflexionar", ha defensat el dirigent gallec en declaracions als periodistes, que ha insistit que qualsevol persona que cregui que té un projecte i suports ha de fer un pas endavant. "Jo ho vaig fer el 2006. No era el candidat amb més opcions, i avui em dirigeixo a vostès com a president del PP de Galícia i de la Xunta de Galícia", ha recordat.

Catifa de Casado

Ja l'hi va demanar, en privat, dijous passat a la reunió que van mantenir a Gènova. I avui ho ha fet en públic: Pablo Casado ha instat el president gallec Alberto Núñez Feijóo a agafar les regnes del Partit Popular que ell deixa. El president sortint del PP ha aprofitat la seva intervenció davant la Junta Directiva Nacional, reunida a Madrid, per reclamar que el partit no pateixi més sobresalts, que es construeixi un nou lideratge amb un "projecte d'unitat". Més enllà del futur de la formació, Casado també ha deixat clar que marxa "amb la consciència molt tranquil·la", malgrat el desgast i els atacs patits durant les últimes dues setmanes en la seva guerra amb la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso. Avui s'ha convocat oficialment el Congrés del PP, que tindrà lloc els dies 1 i 2 d'abril a la ciutat de Sevilla. 

Només arrencar la seva intervenció pública a la Junta Directiva, Pablo Casado també l'ha assenyalat com a l'escollit. Ha agraït la "lleialtat i amistat" que ha rebut d'ell durant els últims quatre anys, "les mateixes lleialtat i amistat que rebrà de mi pel que decideixi fer". També ha assegurat que ara el que toca és un "projecte d'unitat" que permeti sortir-ne "enfortits" i "no dedicar un sol minut més a parlar de nosaltres". Són les dues directrius que ha plantejat de cara al futur, advertint que "els enemics de la llibertat continuen allà".