La coportaveu de Compromís Àgueda Micó ha indicat que "més o menys hi ha un principi d'acord" a la mesa de negociació del pacte de govern del País Valencià i caldrà veure si Podem hi "participa o no" definitivament després de fer les seves consultes, per a així acabar de fer "l'arquitectura institucional completa" i tancar l'acord.

"El que volem és que hi hagi un suport del Govern de 52 diputats, i que participin en el Govern els 52 diputats" (que és la suma dels 27 diputats del PSPV, els 17 de Compromís i els 8 d'Unides Podem), ha asseverat Micó.

Així ho ha assegurat després que Unides Podem-EU s'hagi aixecat de la mesa de negociació aquest matí per consultar amb els seus òrgans l'última oferta que els han plantejat. La reunió de la comissió negociadora ha prosseguit amb els membres del PSPV i Compromís, encara que s'ha parat a l'hora de dinar i està previst que continuï a les cinc de la tarda.

Després de la marxa d'Unides Podem-EU, Micó ha assegurat que no veu "perill de res", sinó que s'està enmig d'una negociació "complexa" ja que hi participen "molts actors".

Micó ha indicat que ara mateix hi ha una oferta sobre la taula, sobre la qual Podem els ha dit que havien d'anar a consultar-la amb la seva direcció, per la qual cosa esperen aquestes consultes i veure com anar continuant amb el tancament de l'arquitectura institucional del futur Govern valencià.

Segons el seu parer, l'última proposta plantejada comporta un repartiment de qüestions competencials "proporcional, plural i del grat de tots", i la previsió és que aquesta tarda continuïn treballant en l'"arquitectura institucional".