PSOE i Unidas Podemos es quedarien a només dos escons de la majoria absoluta si es celebressin ara unes noves eleccions generals. Segons un sondeig del gabinet Key Data per al diari Público, els de Pedro Sánchez i els de Pablo Iglesias obtindrien 174 parlamentaris, nou més dels que sumen en l'actualitat, amb els resultats de les eleccions del 28 d'abril.

Per tant, els socialistes ampliarien el seu avantatge sobre la resta de formacions i amb un 31,5% en intenció de vot arribarien als 135 escons, 12 més que en els últims comicis. Unidas Podemos cauria una mica menys d'un punt en intenció de vot i es quedaria amb 39 diputats, tres menys dels que té actualment. En aquest context, una previsible investidura de Pedro Sánchez precisaria de dos diputats per a aconseguir la majoria absoluta en un Congrés on el PNB i ERC mantindrien els seus resultats. El grup basc tindria 6 escons i el republicà, 15.

enquesta publico agost

Així mateix, el bloc de l'esquerra continuaria superant en representació al Congrés al de la dreta, ja que les tres forces més conservadores de l'estat espanyol continuarien caient respecte al 28-A, sobretot per la pèrdua de suports de Ciutadans i de Vox, excepte el PP que recuperaria alguns escons. Aquests tres partits sumarien 141 escons, sis menys que en les últimes generals.

Els de Casado amb un 18,7% en intenció de vot, arribarien fins als 75 diputats, nou més que en les eleccions d'abril. Els d'Albert Rivera perdrien cinc diputats, i amb un 14,4% en intenció de vot es quedaria amb 52 escons, mentre que l'extrema dreta baixaria fins als 14 diputats, deu menys que en l'actualitat en el Congrés.