El PSOE torna a alinear-se amb PP i Cs i assegura que a Espanya no hi ha presos polítics, si no polítics presos. La secretària d'Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, ha criticat avui l'assistència dels líders catalans de la UGT i CCOO a la manifestació independentista d'ahir a Barcelona: "No ens sembla bé, perquè neguem la major: no hi ha presos polítics" a Espanya, els ha replicat. Calvo, que ha rebutjat posar-se en contacte amb les centrals dels sindicats per mostrar-li el seu malestar en nom del PSOE, donada "l'autonomia" d'aquestes organitzacions, ha admès que li sembla "incomprensible" una manifestació que assumeix que hi ha presos polítics i la participació en ella.

Convocada per la plataforma Espai Democràcia i Convivència per reclamar la llibertat dels presos sobiranistes empresonats i que es busquin "espais per al diàleg i la negociació política" per a desbloquejar la crisi catalana, la manifestació de Barcelona va congregar 750.000 persones, segons els convocants. Convençuda que en l'independentisme "no hi ha res a defensar per als socialistes", perquè en ell només hi ha "involució" i "ni una sola bandera de l'esquerra" per aixecar, la dirigent del PSOE ha advertit que el que està ocorrent a Catalunya "hauria d'interessar-li molt a Europa".

També ha criticat l'actitud de Cs com a partit guanyador de les eleccions catalanes, ja que, segons la seva opinió, "s'ha ficat sota el PP a Moncloa per mirar Catalunya". En roda de premsa, ha defensat a més que el que hauria de fer el president Carles Puigdemont és "parlar amb Junqueras", que fa només 48 hores va dir que calia formar un govern viable políticament i jurídicament. "Que parlin, si no són ells, els seus corresponents col·laboradors de partit, perquè el que ha de fer l'independentisme és posar en vies de normalitat les institucions de Catalunya", ha reclamat.