El compte enrere per a la investidura de Pedro Sánchez es va posar en marxa aquest dimarts. Les negociacions avancen, però encara queden moltes incògnites sense resoldre. L'equip del PSOE encarregat de les negociacions està parlant amb tots els grups que haurien de facilitar que Sánchez torni a ser investit com a president del govern espanyol, és a dir, Sumar, ERC, Junts, PNB, Bildu, BNG, i fins i tot podria ser Coalició Canària. Segons apunta El País, el PSOE és conscient que un cop l'acord sigui més sòlid serà necessari un moviment molt delicat: una foto a Brussel·les entre un membre de la cúpula dels socialistes juntament amb Carles Puigdemont. El PSOE estaria disposat a donar aquesta imatge, sempre que el pacte estigui tancat, mai abans. Sembla que el socialista amb més números per protagonitzar la imatges és el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán. Tanmateix, la data de la possible trobada no està pensada, ja que, de moment no hi ha acord entre el govern espanyol i els independentistes, però la imatge representaria el final de la negociació, i per tant l'arribada a un pacte. 

Trobada del PSOE amb Puigdemont a Brussel·les

El PSOE està obert a protagonitzar aquesta imatge, malgrat que sembla inviable que sigui Pedro Sánchez el que viatgi fins a Brussel·les, pel que això suposaria en la seva imatge. Tampoc està previst que ofereixi aquesta imatge amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, ni amb el de Bildu, Arnaldo Otegui. De moment, però a Sánchez només el veurem amb la portaveu de Junts al Congrés i persona de confiança de Puigdemont, Míriam Nogueras. 

Davant la impossibilitat que sigui Pedro Sánchez, qui sembla que té més números de viatjar a Brussel·les seria el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, segons apunta El País. El número tres del PSOE ja té un paper important en les negociacions per a la investidura. Malgrat que sembla complicat, els plans dels socialistes és que aquesta trobada no sigui clandestina, sinó pública, i fins i tot, amb una foto, el que representaria un reconeixement polític al líder de Junts, que té un paper clau per aconseguir la majoria de Sánchez. Cerdán és un polític de perfil baix, però que compta amb la total confiança de Sánchez, i ocupa un paper important en els contactes amb Bildu, PNB i BNG. 

Picabaralla entre PP i PSOE

Una possible trobada del partit socialista amb Puigdemont seria molt criticada pel PP, i fins i tot, sospiten que ja es podrien haver-hi produït algunes trobades. Precisament, aquest dijous, la secretària general del PP, Cuca Gamarra, va assegurar que el ministre de la Presidència, Fèlix Bolaños, i el d'Exteriors, José Manuel Albares, han mantingut reunions a l'ambaixada de Colòmbia a Brussel·les amb Puigdemont per avançar en un hipotètic acord per a la investidura de Pedro Sánchez. Gamarra va basar aquesta afirmació en "informacions que s'han publicat", en referència a un article d'opinió publicat a La Información. La Moncloa i els dos ministeris, el d'Exteriors i el de Presidència, van negar taxativament que s'hagin produït aquestes reunions. "És mentida" i "absolutament fals", van afirmar els dos ministeris.

Per la seva banda, l'ambaixada de Colòmbia a Brussel·les ha fet públic un comunicat on nega taxativament que hagi acollit una reunió entre Puigdemont i Albares i Félix Bolaños. L'ambaixada afirma que "no és cert" que s'hagi produït la reunió a les seves instal·lacions.