Amb un posat molt seriós, la secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha exigit al PSOE que doni explicacions sobre una suposada reunió entre Fèlix Bolaños i José Manuel Albares, ministres de la Presidència i d'Exteriors en funcions, i el president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont a l'ambaixada de Colòmbia a Brussel·les. En roda de premsa al Congrés dels Diputats, Gamarra ha denunciat que els dos ministres "s'han reunit amb un pròfug de la justícia per oferir-li l'amnistia a canvi de la presidència de Sánchez". "És indigne", ha reblat. Res més lluny de la realitat. La denúncia de la diputada popular sorgeix d'un article d'opinió amb poques fonts contrastades en el mitjà digital La Información, i fins i tot ha sortit a desmentir-lo l'ambaixada de Colòmbia.

El PSOE no s'ha pogut estar d'assenyalar el ridícul del PP en haver compartit aquesta informació, i Bolaños fins i tot n'ha compartit un mem. "Aquí hi ha la prova definitiva de la bola que ha difós avui el PP", ha afirmat amb ironia el ministre en una piulada, en la que ha compartit un muntatge on apareix una captura de Google Maps de la façana de l'ambaixada de Colòmbia a l'avinguda Frankin Roosvelt, tal com ha assenyalat Gamarra. Al carrer hi ha enganxada una figura de Bolaños a peu dret, i, en un racó, apareix amagada la diputada popular amb uns prismàtics, com si estigués espiant els moviments del PSOE. Tot i que és evident que la imatge és falsa, els socialistes ha evitat incloure-hi la foto de Puigdemont, a qui no volen associar-se públicament.

Colòmbia desmenteix la informació difosa pel PP

L'opinador que ha iniciat la informació falsa afirma en l'article que l'acord entre Junts i el PSOE per a l'amnistia ja està tancat des de fa quinze dies, abans inclús que es produís la investidura del candidat popular, Alberto Núñez Feijóo. Segons relata, Sánchez hauria encomanat a Bolaños la signatura material d'aquest acord, i Puigdemont hauria decidit el punt de trobada per a aquesta presumpta "reunió secreta". L'autor de l'article assegura que el president colombià Gustavo Petro estava "encantat" amb la idea d'oferir l'ambaixada per a aquest objectiu. 

Davant l'enrenou provocat per les declaracions de Gamarra, l'ambaixada de Colòmbia s'ha afanyat a emetre un comunicat en el qual ha assegurat que "no és cert" que s'hagi produït aquesta reunió.