El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha afirmat que "el PP té un nivell de desesperació molt profund quan dona categoria d'autoritat al senyor Puigdemont". En una atenció als mitjans aquest dijous, Bolaños ha criticat que "els argumentaris del PP els fan Puigdemont i l'extrema dreta". "Això mostra el nivell del PP en aquest moment", ha dit Bolaños, que ha insistit que la reforma de la sedició és "una excusa més" dels populars per no renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). "Sempre hem volgut homologar la legislació espanyola en matèria penal també a la legislació europea", ha remarcat.

El PSOE no dona credibilitat a Puigdemont

El PSOE insisteix en restar credibilitat a les paraules de l'expresident Carles Puigdemont, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, afirmava aquest dimecres en una entrevista a La Sexta que les manifestacions de Puigdemont sobre emissaris del PSOE que li han proposat fórmules per al seu retorn "no mereixen cap credibilitat". Va retreure al PP que, contràriament al que fa el govern espanyol, consideri verídiques les manifestacions d'"un senyor que està fugit de la Justícia". En tot cas va acusar el PP de viure "ancorat en el passat". "Estem a novembre de 2022, al món estan passant coses que alteren la vida de milions de persones, i al nostre país hi ha persones que passen dificultats, mentre que l'únic que hi ha a l'agenda del PP és ETA i l'Espanya es trenca", va dir.

En aquest sentit, va insistir que "Espanya es va estar a punt de trencar amb una declaració d'independència unilateral amb el govern del PP", mentre que el del PSOE és "el que ha recompost l'ordre democràtic, ha recuperat la normalitat i ha fet esforços per a la convivència". "Sembla que desitgen que aquest senyor tornés per seguir barallant-se amb ell i tenir un argument de què parlar a la vida política davant la seva absència de projecte", va subratllar.

Bolaños també ha instat els vocals del CGPJ a desbloquejar els nomenaments dels dos magistrats del Tribunal Constitucional (TC). En relació amb la llei trans, el titular de Presidència ha defensat les esmenes del PSOE i ha argumentat que cal "reforçar les garanties de la llei". D'altra banda, Bolaños ha celebrat l'exhumació de les restes del militar colpista Gonzalo Queipo de Llano. "La llei de memòria democràtica dignifica la nostra democràcia", ha dit. La Germandat de la Macarena ha exhumat durant la matinada d'aquest dijous les restes del colpista Queipo del Llano. Des del 1951 les restes es trobaven sota la cambra de la verge de la Basílica de l'Esperança Macarena de Sevilla, un recinte religiós. També s'han exhumat les restes de Genoveva Martí Tovar, dona de Queipo del Llano, i de Francisco Bohórquez Vecina.