L’objectiu és “aconseguir un acord com més aviat millor”. Així ho ha assegurat aquest dimecres la portaveu del PSOE, Adriana Lastra, 24 hores abans de la primera reunió entre equips negociadors per explorar el suport a la investidura. La dirigent socialista ha defensat que cal formar govern ja i que assistiran a la reunió “amb ànims i esperança”.

“Hi anem amb l’ànim d’aconseguir un acord com més aviat millor perquè necessitem tenir ja un govern progressista dempeus”, ha sostingut la portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats. “Ja portem set mesos en funcions”, ha insistit. Ha subratllat que el seu partit i Unidas Podemos són les dues úniques formacions estatals que sempre han defensat el diàleg.

Aquest dijous a les cinc de la tarda tindrà lloc la primera reunió entre equips negociadors. Per part d'ERC, a banda de Rufián, en formaran part la portaveu nacional, Marta Vilalta, i el president del consell nacional, Josep Maria Jové. Per part dels socialistes, a banda de Lastra, el secretari d'organització de PSC, Salvador Illa, i el ministre de Foment i secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos.