El rebuig de la majoria del Congrés, inclòs el PSOE, impedirà que aquesta tarda tiri endavant una iniciativa, la segona en dos mesos, per exigir al Govern espanyol que iniciï els tràmits per aplicar el 155 a Catalunya.

Cs torna aquest dimarts a la càrrega, tot apunta que sense èxit, per intentar recollir el suport parlamentari necessari que forci a l'executiu espanyol a posar en marxa el 155 a l'entendre que no es pot permetre que a Espanya hi hagi "territoris d'excepció", segons ha subratllat el portaveu del grup taronja, Juan Carlos Girauta, al Congrés.

La portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, ha retret a Ciutadans que "banalitzi" la Constitució al reclamar l'aplicació d'aquest article, quan "no hi ha cap fet jurídic que acrediti el requeriment" per posar-lo en marxa, cosa que ha atribuït a la seva estratègia d'"incendiar el territori".

Lastra ha advertit que la Constitució ha d'agradar tothom "de cap a peus, del preàmbul a l'últim article" i no fer com a Ciutadans, amb la seva política "de crispació" a Catalunya en lloc d'apel·lar a la convivència.

La portaveu socialista ha assegurat que la posició del PSOE en contra d'aquesta iniciativa de Ciutadans per aplicar el 155 és "unànime" més enllà d'"algunes expressions d'alguns companys que es representen a si mateixos".