El número dos del PSOE i ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha volgut rebaixar aquest dimarts la polèmica per les manifestacions del president del govern espanyol, Pedro Sáncheza una entrevista amb diversos mitjans internacionals, on assegura que és partidari d’eliminar la inviolabilitat del Rei de la Carta Magna, i es mostra convençut que Felip VI hi estaria d’acord.

A la roda de premsa posterior a l’executiva del partit, Ábalos ha situat les paraules de Sánchez a l’àmbit d’una “opinió” personal. “La posició oficial és que no hi ha cap proposta de revisió al respecte”, ha sentenciat a preguntes dels periodistes, i “la resta són opinions òbviament fins i tot del propi president o de qui faci falta”. Segons Ábalos, “el que compta respecte a la posició del govern és que no hi ha cap proposta dirigida a aquesta qüestió”.

El president del govern espanyol havia defensat que la figura de la “inviolabilitat” del Rei que consagra la Constitució espanyola ha “quedat vella” i caldria eliminar-la d’una reforma de la Constitució. A l'entrevista, també es mostra convençut que el rei Felip VI donaria suport a aquesta modificació però adverteix que una reforma d’aquestes característiques implicaria tocar aspectes fonamentals del text i, per tant, necessitaria obligatòriament un referèndum i la seva aprovació per part de les Corts.