El bipartidisme a Espanya sortiria reforçat si es celebressin unes noves eleccions, però esdevindria un escenari molt similar al 28-A. Segons un sondeig de GAD3 per a La Vanguardia realitzat entre el 16 i el 20 de setembre, el PSOE pujaria gairebé tres punts i 11 escons (passant de 123 a 134), tot i que el PP seria el partit més beneficiat, consolidant-se en el lloc de líder de l'oposició, amb 20 diputats més (de 66 a 85) i una expectativa de vot pròxima als quatre punts.

No obstant, el gran perjudicat en aquests nous comicis seria Ciutadans. El partit d'Albert Rivera perdria fins a 16 diputats (de 57 a 41) amb 3 punts menys en percentatge de vot. En canvi, Unidas Podemos perdria només menys d'un punt, traduint-se en 5 escons menys (de 42 a 37). I pel que fa Vox, patiria unes pèrdues molt mínimes de set dècimes i 5 diputats (de 24 a 19).

Pel que fa la resta de formacions, tindrien una reculada molt lleu que no afectaria al seu nombre d'escons, exceptuant ERC -que passaria de 15 a 13 diputats- i Coalició Canària -de 2 a 1-. Mentrestant, JxCat i PNB mantindrien els seus escons actuals, amb 7 i 6, respectivament, el mateix que Compromís (1), Navarra Suma (1) i el PRC (1).

Sánchez necessita Iglesias

Amb aquests resultats, el PSOE seguiria necessitant Unidas Podemos, però en aquest hipotètic escenari les dues forces d'esquerres amb un total de 171 diputats -sis més que ara- tindrien prou amb el suport del PNB per assolir la majoria absoluta. En canvi, el bloc de la dreta (PP, Cs, Vox i NS) seguiria molt lluny de la majoria i fins i tot perdria dos diputats (de 149 a 147) respecte el 28 d'abril.

El mateix sondeig mostra que gairebé el 43% de les persones consultades, asseguren que Pedro Sánchez és el principal culpable de la repetició d'uns nous comicis. Tot i així, gairebé un 35% dels consultats atribueix la responsabilitat a tots els líders, sense excepció.

Finalment, el pacte de govern preferit és el de PSOE i Unidas Podemos, amb gairebé un 32% de les preferències.

Resultats a Catalunya

A Catalunya, mentre el 28-A es va imposar ERC (per un marge de tot just un punt i mig), ara ho faria el PSC (per més de quatre punts). La resta de l'escenari català registraria un lleu descens d'En Comú Podem i una caiguda de gairebé dos punts de Ciutadans, que cediria dos dels seus cinc escons actuals.