El PSOE repeteix al capdavant de les enquestes d'intenció de vot del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), amb una estimació del 30,5 % al setembre i li treu gairebé 10 punts al PP de Pablo Casado. Els socialistes mantenen així a l'alça la tendència que ja va mostrar l'anterior baròmetre del juliol, en que la formació liderada per Pedro Sánchez es disparava en intenció de vot un cop superada la moció de censura a Mariano Rajoy.

Per contra el PP no treu massa profit del nou president Pablo Casado, ja que la formació popular amb prou feines guanya quatre dècimes respecte a l'anterior baròmetre i al setembre aconsegueix un 20,8% de la intenció de vot.

Cal tenir en compte que l'enquesta, feta entre l'1 i 11 de setembre, és anterior a la dimissió de la ministra de Sanitat Carmen Montón, i a la polèmica sobre la tesi i el llibre del president del govern espanyol.

La tercera posició segueix sent per Ciutadans, amb un suport del 19,6%. La formació liderada per Albert Rivera, malgrat els seus atacs a tort i a dret no només a l'independentisme sinó també al govern de Pedro Sánchez, enlloc de guanyar suports perd vuit dècimes respecte del baròmetre del juliol. La quarta plaça és per Unidos Podemos, que suma un 16,1% amb totes les seves confluències.

ERC i PDeCAT

Quan a les formació catalanes, ambdues formacions guanyen suports. ERC continua al capdavant, amb una estimació de vot 4,1%, tres dècimes que a l'anterior baròmetre i es manté com a cinquena força al Congrés dels Diputats. El PDeCAT, amb un 1,9% d'intenció de vot, suma encara més suports, concretament sis dècimes més que l'anterior mostra del CIS.

Valoració del líders

Quan a la valoració dels líders, el president del govern espanyol Pedro Sánchez es manté al capdavant amb una nota mitjana de 4,11 punts, superant a Albert Rivera (CS), amb el 3.93 punts. Pablo Casado s'estrena amb una classificació de 3,56, mig punt per sobre de la nota amb la qual es va acomiadar Mariano Rajoy. Supera al líder popular Alberto Garzón, amb una nota de 3,79. DEls cinc líders valorats, Pablo Iglesias és el que treu pitjor nota amb un 3,07.