Després del fracàs de la primera reunió, celebrada el passat dijous a la tarda, n'hi haurà una segona. Segons han informat fonts del PSOE, la vicepresidenta en funcions, Carmen Calvo, ha trucat aquest dilluns a la tarda al cap negociador d'Unidas Podemos, Pablo Echenique, després d'un cap de setmana sense comunicació entre les dues parts. Tots dos han acordat tornar a reunir-se demà dimarts al matí en un intent per desencallar la situació. La trobada tindrà lloc a les onze del matí al Congrés dels Diputats.

A través de Twitter, Echenique ha confirmat la reunió, però deixant clar els seus termes. “Li he dit que cap problema per la nostra part i li he reiterat que continuem pensant que, si reprenem la negociació on la vam deixar al juliol, l’acord és qüestió d’hores”, ha afirmat.

La trobada tindrà lloc després de la primera que van mantenir la setmana passada, on van estar gairebé cinc hores però sense cap avenç. Més aviat va haver-hi retrocessos. Unidas Podemos va recular fins a l'última oferta de coalició que havien fet els socialistes al juliol. El PSOE se'n va anar gairebé fins a juny, amb el "govern de cooperació" sense cadires al Consell de Ministres. Persones presents a la trobada no podien amagar el seu desconcert i la seva incredulitat.

El rellotge de la repetició electoral --com ja va tenir lloc el 2016 davant la negativa de Sánchez a investir Rajoy-- ja està en marxa. Queden tot just dues setmanes perquè finalitzi el deadline del 23 de setembre, quan es dissoldrien automàticament les Corts espanyols i s'iniciaria el camí cap a les eleccions del 10 de novembre. El temps prem, i més quan seria necessària una segona votació. A la Zarzuela apuraran al màxim abans de convocar la preceptiva ronda de consultes.