Les dues formacions integrades al govern espanyol de coalició que presideix Pedro Sánchez aconseguirien uns resultats molt similars als de les passades eleccions generals si ara es repetissin els comicis, segons una enquesta publicada aquest dijous a eldiario.es.

Segons el sondeig, el PSOE obtindria ara el 27,6% dels vots i 117 escons. Els socialistes perdrien així tres escons respecte als resultats del 10 de novembre (120). Pel que fa a Unidas Podemos, la coalició encapçalada per Pablo Iglesias milloraria els seus resultats del 10-N, segons aquest sondeig: obtindria ara el 13,5% del vot amb 36 escons, davant del 12,9% i els 35 escons de les passades eleccions.

El partit que més puja respecte a les últimes generals és Vox. Eldiario.es els atribueix ara un 16,9% dels vots i 59 escons. El 10-N, l'extrema dreta va aconseguir el 15,1% dels vots i 52 escons en el Congrés. En canvi, el Partit Popular cau. La formació de Pablo Casado obtindria el 20,2% dels vots —sis dècimes menys que el 10 N— i 86 escons, tres menys que en les eleccions.

Enquesta Eldiario.es

Ciutadans també cotitza a la baixa: perd sis dècimes respecte a les generals i passaria de 10 a 9 diputats.

JxCat milloraria les seves expectatives electorals: des de les eleccions guanyarien mig punt en intenció de vot i pujarien de 8 a 9 diputats. Esquerra Republicana de Catalunya pateix l'efecte contrari. Les dades de l'enquesta deixen Gabriel Rufián amb un grup parlamentari de 12 diputats, davant dels 13 que té en l'actualitat.