Pedro Sánchez i Pablo Iglesias es reuniran avui al Congrés dels Diputats per reprendre les negociacions de cara a la possible formació de govern, malgrat que la situació està com abans de la repetició electoral del 10-N. Després que les eleccions deixessin el tauler de joc pràcticament igual, amb un retrocés de les esquerres, s’obre un nou període de negociacions per a la investidura. La reunió està prevista per a les 13.45 h i tot seguit hi haurà declaracions.

A Unidas Podemos estan en espera dels passos del PSOE, però mantenen els mateixos plans: un govern de coalició proporcional i sense vetos personals com l’anterior legislatura. Segons ha avançat eldiario.es, ja l'estan negociant des de dilluns i podria ser "imminent".

“No hi ha agenda de mitjans precisament perquè estem esperant que el PSOE vagi aclarint els seus plans”, asseguren fonts de l’entorn de Pablo Iglesias. En aquest sentit, afegeixen: “Els plans de Podemos són els mateixos que des de fa mesos. Negociació sense línies vermelles ni vetos personals i govern de coalició en proporció als vots de cada partit”.

En aquests moments encara no hi ha hagut la famosa trucada de Pedro Sánchez a Pablo Iglesias. No obstant això, des de les dues bandes assenyalen que podria ser imminent, durant aquest dimarts. Després es podrien començar a conèixer les intencions d’un PSOE que ha perdut l’aposta del 10-N i ha retrocedit en escons al Congrés dels Diputats.