El secretari d'Organització de Podemos, Pablo Echenique, ha celebrat aquest dimarts que el seu partit entri a formar part del govern del PSOE a Castella-la Manxa, després que donessin el seu vistiplau les bases del partit morat a la regió. Per Echenique aquesta decisió suposarà "posar els interessos de les persones per sobre de les pors o els càlculs electorals dels partits", a tall d'"assaig" per a futurs acords a escala estatal.

"Amb una participació gairebé de rècord, de més de 4.500 persones, el sí a assajar un govern conjunt entre Podemos i el PSOE a Castella-la Manxa ha guanyat de forma aclaparadora", ha exalçat el dirigent morat en un missatge que ha difós en les xarxes socials.

Echenique ha defensat d'aquesta manera que davant els crítics amb l'acord, principalment el sector anticapitalista, que alertaven dels riscos que suposava governar amb el PSOE, gairebé un 80% dels militants castellanomanxecs han donat suport a l'aposta "valenta" que defensava el líder a la regió, José García-Molina, i també la direcció estatal, amb Pablo Iglesias al capdavant.

Fructífers debats interns

"Gairebé un 80% dels inscrits han dit , definint el suport real a cada posició després d'unes setmanes de fructífers debats i intenses campanyes en xarxes", ha assegurat Echenique, en referència a aquest debat intern que ha viscut la formació durant les dues últimes setmanes, i que ha traspassat les fronteres de Castella-la Manxa.

"A Podem pensem que la diversitat d'opinions ens enriqueix i que la democràcia és la manera més eficaç de decidir entre les diferents propostes", ha emfatitzat el responsable d'Organització.

Echenique ha explicat que la clau d'aquest acord de govern amb el PSOE a Castella-la Manxa, el primer que suposarà l'entrada del partit morat en un govern autonòmic, "és la possibilitat que s'obre que Podem pugui gestionar directament un ambiciós pla de garanties" que, segons defensa, ells mateixos van dissenyar i van portar al Parlament, "i que busca que a Castella la Manxa no hi hagi ningú que visqui sense casa, sense subministraments bàsics o sense ingressos".

"Vam entrar al govern per garantir que això es porta a terme i que els acords es compleixen. El temps dirà si l'aposta ha estat encertada, però el que és obvi és que ha estat valent i també que marca el camí del que pot succeir a Espanya", ha tancat.

Més enllà del pressupost

L'entrada al govern va servir de fórmula per desencallar les negociacions del pressupost a la comunitat. Per això, el grup parlamentari del PSOE a Castella-la Manxa ha afirmat que el suport dels inscrits de Podemos és "una solució" que genera "un reforçament de l'estabilitat institucional, política, social i econòmica".

Així s'ha pronunciat el diputat socialista a les Corts regionals Fernando Mora, que ha sostingut que aquest acord "de responsabilitat" ha estat possible gràcies al "diàleg i l'entesa" entre el govern presidit per Emiliano García-Page i Podemos, que han fructificat en una decisió ratificada majoritàriament per les seves bases.

"Ens hem de contragular d'aquesta notícia per una senzilla raó: són molts els ciutadans i col·lectius que estaven esperant l'aprovació d'uns pressupostos que els beneficien i que desbloquegen una situació que no tenia sentit", ha asseverat Mora.

Amb l'aprovació d'aquest acord, el diputat socialista ha assenyalat que es demostra que "Castella-la Manxa i els castellanomanxecs estan per sobre dels interessos dels partits que integren aquestes Corts".