Després de les friccions de la setmana passada entre el PSOE i Unides Podemos a causa de la llei de libertat sexual, les dues formacions han llançat avui un missatge d'unitat i han anunciat un acord per "posar fre", des del govern espanyol, a la "xacra social" dels desnonaments per l'impagament del lloguer, especialment en aquelles zones on el mercat està "tensat" i hi ha grans tenidors d'habitatge que es dediquen al mercat immobiliari.

Aquest acord, segons fonts de l'Executiu, s'inclourà en el programa del Govern de coalició subscrit entre PSOE i Unides Podemos, que s'ampliarà amb aquest "nou compromís", en el qual la Moncloa remarca que han treballat "mà a mà" la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, i el vicepresident segon, Pablo Iglesias.

El Govern ha informat aquest dilluns que treballarà per posar fre als desnonaments per impagament del lloguer, de la mateixa manera que ha acordat la pròrroga a la moratòria dels desnonaments hipotecaris.

54.000 deshaucios el 2019

La mesura s'ha fet pública el mateix dia que el Consell General del Poder Judicial ha fet públiques les dades de desnonaments practicats el 2019, en total 54.006, un 9,5 % menys que un any abans.

La intenció de l'executiu és implantar aquestes mesures contra els desnonaments per lloguer en el marc de la reforma ja prevista de la llei d'arrendaments urbans. "Prendrem les mesures necessàries per evitar aquest tipus de desnonaments, especialment aquells que es donen en zones de mercat de lloguer tensat i per grans tenidors d'habitatge que es dediquen al mercat immobiliari", han indicat fonts de Moncloa.