La portaveu del PSOE en l'Ajuntament de Madrid, Purificación Causapié, ha expressat el seu "temor" que el lloguer d'una sala per a la conferència del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es vegi com un "suport" al referèndum a Catalunya. Un referèndum que "no s'ajusta exactament a la legalitat", ha explicat la portaveu del PSOE en el Consistori.

Causapié ha traslladat aquest "temor" a l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i li ha plantejat que aquest acte es realitzi "en un altre lloc que no sigui Cibeles".

Així ho ha manifestat als mitjans de comunicació després de conèixer que l'Ajuntament de Madrid llogarà a la Fundació Blanquerna per la tarifa estàndard la sala Caja de Música el proper 22 de maig. Una sala on Ciutadans va celebrar un acte la setmana passada i que va ser llogat amb tarifa normal i sense problemes a l'Ajuntament de Madrid.

D'altra banda, Causapié també ha traslladat a Carmena que entén que el Govern de la Generalitat "té dret a explicar les seves propostes a Madrid" i, per tant, li ha suggerit "la possibilitat que aquest acte es realitzi en un altre lloc que no sigui Cibeles".

"Sempre pensem que les qüestions de dimensió tan important com el plantejament d'un referèndum a Catalunya és millor que es debatin en l'espai on s'ha de debatre a Catalunya, al Parlament nacional; perquè és alguna cosa que afecta l'Estat", ha afegit.

La portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Madrid ha valorat com a "xoc de trens" la relació entre la Generalitat i el govern espanyol i ha declarat que "tant de bo els dos facilitessin espais de debat i d'acord, i a mi em preocuparia que Cibeles estigués en aquest xoc, espero que no i que l'Ajuntament de Madrid, en tot cas, sempre serveixi per al debat i per al diàleg". 

Finalment, Causapié ha lamentat que, en aquest moment, el Govern de la Generalitat el que estigui plantejant "no sigui debat, sinó un repte a l'Estat", una cosa que el seu partit entén com a "greu".