Pel PSOE, l’acte del president Carles Puigdemont a Perpinyà no afecta el desenvolupament de la taula de diàleg bilateral entre l’Estat i la Generalitat. Davant l’escepticisme expressat per membres de JxCat com Puigdemont o la consellera Clara Ponsatí en aquell esdeveniment a la Catalunya Nord, la presidenta del partit, Cristina Narbona, ho ha capgirat: “Com més cridin alguns contra aquesta taula, més útil pot ser”. És l'opinió "d'un fugit". La dirigent socialista fins i tot s’ha aferrat al missatge que durant aquell acte va traslladar el líder d’ERC Oriol Junqueras.

En una roda de premsa aquest dilluns després de l’executiva del PSOE, Cristina Narbona ha rebatut que les crítiques d’un "fugit de la justícia", “que ha d’anar-se'n a 40 quilòmetres de la frontera espanyola”, no són crítiques “que estan formant part d’aquesta taula de diàleg”. Ha aprofitat per ficar-lo al mateix sac de la dreta espanyolista, “ja sigui la postura radical de l’independentisme com els qui no volen que es parli amb els independentistes”. I els ha dirigit un missatge: “Com més intentin posar obstacles i travetes, més forta serà la importància del diàleg”. Responent a Ponsatí, ha assegurat que “en absolut es pot acceptar que aquesta taula sigui una enganyifa”.

De fet, la presidenta del partit ha reivindicat les paraules del líder d’ERC i pres polític Oriol Junqueras a Perpinyà en un missatge gravat: “En aquell mateix acte tots els presents van tenir l’oportunitat d’escoltar el senyor Junqueras, que posava en valor l’existència d’aquesta taula de diàleg”. En aquest sentit, Narbona ha defensat que la taula de diàleg “ja ha començat a funcionar” i que, malgrat la “complexitat”, el “propòsit és que hi hagi diàleg dins la llei”.

“Aquesta taula anirà produint resultats a poc a poc i amb lentitud. Partim de deu anys de desavinences”, ha assenyalat Cristina Narbona, que ha precisat que en aquests moments “s’està intentant veure els marges per a un diàleg d’acord amb la llei i la Constitució”. Ha tornat a instar la dreta espanyola, i en particular el PP, que sigui “corresponsable” de la situació que ha creat i “deixi a un costat l’intent de crispació i confrontació permanent”.