El PSOE ha presentat avui una proposició no de llei per instar al govern espanyol en funcions a revocar de manera "immediata" el nomenament del director del diari La Razón, Francisco Marhuenda, com a comissari honorari de la Policia.

En la iniciativa parlamentària, el portaveu socialista d'Interior, Antonio Trevín, ha sol·licitat al govern espanyols que respecti els criteris legals establerts en la concessió de les condecoracions dins les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, que no concorren en el cas de Marhuenda.

Fernández Díaz va decidir nomenar Francisco Marhuenda com a Comissari Honorari de la Policia Nacional, tot i ser una figura prevista només per la llei de règim de personal de la Policia Nacional. La distinció pot atorgar-se “a aquelles persones que, no havent pertangut a l'esmentat Cos, s'haguessin distingit pels mereixements contrets en virtut de la tasca realitzada a favor del mateix”. A més, habitualment aquests nomenaments es fan amb comptagotes, i es nomena només una persona a l'any.

L'expedient on es recullen els mèrits per rebre aquesta distinció, però, no és públic. Per aquest motiu, en no conèixe's els “mèrits contrets” de Marhuenda per rebre aquest nomenament, el PSOE ha presentat una pregunta al govern sobre la qüestió. 

No és la única pregunta que ha registrat el PSOE. A més de la petició de renovació del nomenament i la pregunta sobre "les mèrits", el grup parlamentari socialista ha presentat una bateria de preguntes al Govern sobre aquest assumpte. Entre elles, demanen saber "la seva relació amb els serveis prestats" al PP i, també, amb el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, i també la seva recent condemna per intromissió a l'honor d'un comissari policial.