Si la setmana passada va estar marcada pel llaç groc a la façana del Palau de la Generalitat, aquesta setmana ha començat amb un que hi ha dins, al Pati dels Tarongers. I per al PSOE, tant fa que es vegi com que no es vegi. En aquest sentit, la seva portaveu al Congrés, Ariadna Lastra, ha recordat al president Quim Torra que les resolucions de la Junta Electoral Central són "d'obligat compliment", i que per tant ha de retirar-lo.

"Que deixi de marejar i retiri el llaç", ha reaccionat aquest dilluns la vicesecretària general del PSOE, després que diversos mitjans hagin subratllat aquest fet aran de la presa de possessió de les conselleres Vilallonga i Budó. Ha lamentat que "Torra sembla més preocupat per uns llaços que per les institucions que han de ser neutrals, com ho ha dictaminat la JEC".

Per altra banda, preguntada sobre l'estratègia de "bloqueig" plantejada per candidatures com el Front Republicà d'Albano-Dante Fachin, la número dos dels socialistes ha criticat que "alguns partits volen entorpir i destruir” perquè “no creuen en les institucions ni en la política”.

Lastra també s'ha felicitat per les bones expectatives del PSC el 28-A que mostren algunes enquestes, i que ha considerat que s'expliquen perquè "hi ha una majoria de catalans que no vol conflicte, que vol viure en una societat pròspera i entendre’s amb la persona que té al costat".