El PSOE vol portar l'empadronament del senador de PP Javier Maroto als tribunals perquè creuen que el procediment ha estat "indegut". Per què? Sotosalbos, a Segovia, té 113 veïns i un d'ells és precisament Maroto. De fet, aquest fet li va servir per poder presentar-se i ser escollit com a senador per designació autonòmica.

Així ho ha pogut saber Público, que recull que els socialistes sostenen que el dirigent conservador es va empadronar a la localitat segoviana només per arribar al Senat perquè a les eleccions del 28 d'abril es va quedar sense escó. De fet, argumenten que no podia estar empadronat a Sotosalbos abans del dia 28, ja que la circumscripció per la qual va concórrer els comicis era la d'Àlaba. 

El PSOE hauria presentat un escrit al Consistori per sol·licitar que donessin de baixa d'empadronament de Maroto, després d'haver esperat els 8 dies de termini que estableix la llei perquè el propi Ajuntament, governant pel PP, actués d'ofici i anul·lés el registre al Padró. També sol·liciten la documentació que el dirigent del PP va entregar per empadronar-se.