Ara per ara, i si no hi ha cap sobresalt més, sembla que s'aplana el camí cap a la investidura de Pedro Sánchez. Després de la renúncia de Pablo Iglesias a entrar al Consell de Ministres, a canvi que ell pugui triar els seus membres de l'executiu, el PSOE està "convençut" que hi haurà entesa. En aquests termes s'ha expressat aquest dissabte la número dos de Sánchez, Adriana Lastra, des d'Astúries. "S'obre una oportunitat que tots estàvem esperant", ha defensat la vicesecretària general dels socialistes, que ha vaticinat que hi haurà nou govern la setmana que ve.

“Hem de parlar de moltes coses, del programa, de les reformes que necessita aquest país. I estem convençuts que aconseguirem un acord que doni resposta als milions de persones que van votar per un govern de progrés”, ha assegurat Adriana Lastra. Ha insistit en l’optimisme: “Estic convençuda que hi haurà acord. És en el que treballarem les pròximes hores i dies. Això sí, amb discreció, amb lleialtat i amb l’objectiu de tenir un govern en ple rendiment la setmana que ve”.

En tan sols dos dies comença el debat d'investidura al Congrés dels Diputats, que tindrà la primera votació (majoria absoluta) el dimarts i la segona votació (majoria simple) el dijous. Els vots d'Unidas Podemos són imprescindibles, com també ho són les abstencions dels partits independentistes, que han supeditat gran part de la seva decisió en aquesta entesa de les esquerres espanyoles. Així doncs, a falta que es concretin les negociacions, s'acosten les posicions.