El coordinador del PSOE per als pactes postelectorals, José Luis Ábalos, no s'oposa a incorporar membres de Podemos al govern de Pedro Sánchez, però ha deixat clar que aquesta possibilitat, si es concretés, no arribaria a ser una coalició de govern.

"El terme coalició no ens agrada. En un moment donat ens podríem plantejar d'incorporar membres d'altres formacions, en aquest cas de Podemos, però no pas sota la fórmula de la coalició", ha precisat en declaracions a Antena 3 recollides per Europa Press.

Ábalos ha argumentat que la fórmula de la coalició tindria sentit si entre PSOE i Unides Podemos sumessin majoria absoluta, i no és el cas. Per arribar a aquesta majoria el PSOE necessita recórrer a altres forces polítiques i que no siguin reactives". Per això creu que "té més marge un govern socialista de posar en marxa una agenda progressista sense els condicionaments que podria suposar una altra fórmula".

Dit això, Ábalos ha incidit que el PSOE considera Podemos "un soci programàtic prioritari", i ha donat més importància a acordar amb ells "programes de transformació social que presències al govern". "Preferim parlar sobre què farem que sobre qui ho farà", ha resumit.

Però és que, a més, el PSOE està convençut que "un govern socialista, obert a persones independents, de prestigi però d'orientació socialista," seria "més eficaç i fins i tot millor per a Podemos", ha afegit.