Des del PSOE són més optimistes després del pas al costat de Pablo Iglesias, que ha renunciat a formar part del govern espanyol a canvi de poder col·locar els membres d'Unidas Podemos que ell decideixi. "Sense vetos ni imposicions podem arribar a un acord", asseguren fonts socialistes, que emplacen a reprendre les negociacions. Això sí, recorden que serà el mateix candidat a la investidura qui acabarà decidint els ministres del seu gabinet, havent escoltat prèviament el seu soci.

"El president escoltarà les propostes i decidirà l'equip", asseguren des de Ferraz, una posició que difereix bastant de l'expressada pel secretari general d'Unidas Podemos. Els socialistes insten a posar en marxa una negociació pel programa: "Comencem pels continguts. Primer programa i després el govern".

En una conversa telefònica aquest divendres a la tarda, Pablo Iglesias ha traslladat a Pedro Sánchez que està disposat a quedar fora del Consell de Ministres si no hi ha "més vetos" i Unidas Podemos pot decidir els membres que el representaran en el nou govern espanyol de coalició.