Després de posar en marxa tota la maquinària, el PSOE és optimista sobre aconseguir una investidura el més aviat possible. Fonts negociadores creuen que les negociacions tant amb Esquerra Republicana com amb la resta de formacions avancen "raonablement bé". És per això que veuen "factible" que hi hagi un debat d'investidura de Pedro Sánchez abans que acabi l'any. Malgrat tot, eviten encadenar-se a aquesta data tenint en compte la complexitat de les negociacions.

Ara mateix, segons aquestes fonts de l’equip negociador socialista, estan només “pendents” dels republicans, que són els vots que falten per assegurar. Amb la resta de formacions, com el PNB, Més País, Compromís o Terol Existeix, asseguren que les converses avancen raonablement bé, i que ja fa setmanes que estan treballant sobre les seves demandes. Fins i tot amb EH Bildu, amb qui s’han reunit per primer cop de forma pública aquest dimarts. Els socialistes subratllen que, malgrat les diferències, han “coincidit en temes socials” i que “són un partit més”.

Malgrat l’optimisme del PSOE, fonts d’Esquerra Republicana veuen “bastant impossible” que hi hagi una investidura abans d’acabar l’any. També han participat de la ronda de reunions de la portaveu socialista Adriana Lastra, tot i que precisen que “en el nostre cas tenim unes negociacions en marxa i aquesta trobada en quedava al marge”. En aquest moment veuen les converses massa encallades com per arribar a una entesa ràpid.

En cas de celebrar-se el debat d’investidura abans de cap d’any, l’escenari passaria per celebrar les sessions els dies 27, 28 i 30 de desembre. El 31 Sánchez aniria al Palau de La Zarzuela a prendre possessió del càrrec.

Aquest dimarts el PSOE ha posat la sisena marxa. Mentre el candidat a la investidura Pedro Sánchez ha iniciat una ronda de trucades amb Quim Torra i la resta de presidents autonòmics, a qui ha promès una reunió bilateral i una conferència anual de presidents autonòmics. En paral·lel, la portaveu Adriana Lastra manté reunions al Congrés amb les forces independentistes catalanes i basques.