Davant del drama de María José Carrasco, a qui el seu marit va ajudar a morir, el govern espanyol ha respost a les crítiques de la dreta amb retrets. En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d’aquest divendres, la portaveu Isabel Celaá ha lamentat que la proposició de llei del PSOE per a regular l’eutanàsia hagi estat endarrerida “fins a 19 vegades” al Congrés dels Diputats per part de l'oposició, que controlava la Mesa.

La magistrada titular del jutjat d'instrucció número 36 de Madrid va acordar a última hora d'ahir la posada en llibertat sense mesures cautelars de l'home detingut per haver ajudat a morir la seva dona, de 61 anys, que patia una malaltia terminal.

Isabel Celaá ha assegurat que el que ha passat és molt “dolorós” i que “qualsevol responsable polític podria haver fet algun comentari”, en resposta a les crítiques d’haver-ne fet electoralisme. Ha denunciat que els socialistes van presentar una proposició de llei, que va ser endarrerida fins a 19 vegades.

En aquest sentit, la portaveu espanyola s’ha compromès a regular l’eutanàsia en resposta a la “demanda social” de “més d’un 80%" que ho reclama. “És molt lamentable que la persona que va haver d’ajudar-la en el trist final s’hi hagi vist involucrada”, ha lamentat, sense referència a un possible indult per al seu marit, com va insinuar el president Pedro Sánchez en una entrevista aquest dijous.