Les campanades ultres de Ferraz, amb insults i un ninot de Pedro Sánchez per estomacar, podrien tenir conseqüències legals, ja que el PSOE estudia les vies legals contra l'esdeveniment. Aquest diumenge 31 de desembre, nit de Cap d'Any, l'organització d'ultradreta Revuelta va convocar unes campanades reivindicatives per prendre el raïm davant la seu federal del PSOE, al carrer Ferraz, i va ser un fracàsPoc més de 300 persones hi van acudir, però, tot i això, es van sentir greus insults per part dels participants i dels presentadors de la gala de les campanades que es va retransmetre en directe. Fins i tot van penjar un ninot de Pedro Sánchez, que els participants de la quedada podien estomacar amb llibertat i impunitat. Per aquest motiu el PSOE ha anunciat aquest dilluns 1 de gener que estan "estudiant totes les vies legals" que afecten "tant als participants com als organitzadors" de la protesta de Ferraz.

"El PSOE està estudiant totes les vies legals, que afecten tant els participants com els organitzadors i els presentadors al canal oficial de l'esdeveniment que es va convocar anit al carrer Ferraz. Creiem que l'ocorregut pot estar inclòs dins d'un delicte d'odi. En tot cas, els fets, els comentaris abocats en la retransmissió i tot en el seu conjunt és la realitat del que hem anat avisant des de fa molt temps. Hi ha partits polítics i organitzacions de tota mena que estan instal·lant l'odi en la societat espanyola i els demòcrates hem de posar peu en paret. Sabem que VOX i les seves organitzacions satèl·lits no sols no condemnen, sinó que avalen aquest tipus d'actes, però ens agradaria saber què n'opina el Partit Popular, el Sr. Feijóo o la Sra. Ayuso. Volem saber quina opinió té un partit que s'autodenomina "d'Estat". Quan no es condemna, s'és còmplice", resa el comunicat emès pel PSOE.

Ministres del PSOE alcen la veu contra la concentració de la ultradreta a Ferraz

Ministres del PSOE han denunciat els fets ocorreguts durant la concentració de nit de Cap d'Any a Ferraz. "Van començar assetjant les seus del PSOE i ara simulen el penjament del president del govern espanyol. Ja n'hi ha prou!", ha clamat la portaveu de l'executiu, Pilar Alegría, en una publicació en la xarxa social X en la qual ha condemnat els esmentats fets. El ministre de Presidència, Justícia i Memòria Democràtica, Félix Bolaños, també ha condemnat l'ocorregut. "Ja no només assetgen la nostra seu, ara també simulen una pallissa al president del govern espanyol. N'hi ha prou d'odi. N'hi ha prou d'energúmens", ha escrit en un missatge en X, en el qual ha assegurat que el 2024 l'executiu continuaran "treballant per una Espanya més justa, lliure, diversa, habitable i tolerant". "La veritat és que han deixat de fer gràcia fa força temps. Les actituds complaents d'alguns líders del PP i de les seves terminals mediàtiques els han donat ales. Això no es pot consentir ja", ha assenyalat, per part seva, el ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, en relació amb els mateixos fets.

La crida de l'organització juvenil en l'òrbita de Vox, convocant de les protestes que des del novembre s'han celebrat davant la seu socialista, ha reunit a penes unes 300 persones, segons xifres facilitades per la Delegació del Govern a Madrid, si bé altres fonts apunten que no arribaven al centenar les persones que han participat en la concentració la mitjanit d'aquest diumenge. La convocatòria, que seguia la línia de les manifestacions contra l'amnistia que se succeeixen a la zona des de fa setmanes, ha estat retransmesa en directe a través de YouTube per part de l'organització. Un dispositiu policial s'ha desplegat a la zona per evitar aldarulls en una jornada festiva com la de Cap d'Any. El fracàs de la convocatòria és una mostra de com han anat perdent força les protestes convocades des de principis de novembre davant la seu de Ferraz, protestes secundades i avalades per dirigents i càrrecs de Vox, encapçalats pel seu líder, Santiago Abascal. Les concentracions, si bé van ser multitudinàries en el seu inici i en alguns casos violentes, han anat perdent força i assistents amb el pas dels dies.