El secretari d'organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha avançat que aquesta setmana representants "d'alta responsabilitat" del PSOE es reuniran amb ERC per tractar la investidura. Concretament,  segons han informat fonts socialistes, la reunió serà aquest mateix dimecres al Congrés i els representants socialistes seran el mateix Ábalos i la vicesecretària general del partit i la portaveu a la Cambra Baixa espanyola, Adriana Lastra.

En roda de premsa des de la seu del partit socialista, Ábalos ha deixat clar que el president del govern espanyol en funcions i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, no participarà d'aquesta trobada. Ábalos també ha deixat clar que el PSOE no assumirà cap pressió "que posi en qüestió l'estabilitat del país"

D'altra banda, ha instat Unidas Podemos a no alinear-se amb el "bloqueig" dels partits de la dreta i ha insistit que el PSOE vol una "tercera via" i que no està per un govern de coalició, com continua demanant el partit de Pablo Iglesias.

Contactes amb Podem

El contacte amb els equips negociadors de Podemos serviran per discutir el document de 300 punts que farà públic demà el PSOE i abordar les fórmules de cooperació per posar en marxa el "programa comú". No obstant, encara no hi ha data per a una reunió de Pedro Sánchez amb Pablo Iglesias.

"Aquesta setmana ens posarem en contacte amb Podemos perquè els equips negociadors puguin veure prèviament i abordar la discussió d'aquest document i en aquestes reunions es podran exposar aquestes fórmules de cooperació i de veure com podem cooperar per posar en marxa el programa comú ", ha recalcat Ábalos. Davant la insistència de Podemos de tenir representants en el Govern per garantir que les polítiques que pacten es duen a terme, el dirigent socialista ha respost que està "convençut que si s'arriba a una fórmula sobre el què després hi ha fórmules de veure com es porta a terme això ".