El grup parlamentari del PSOE i el de Ciutadans han tramès a mitja tarda als portaveus i grups parlamentaris de Partit Popular (PP), Partit Nacionalista Basc (PNB), Podemos i Izquierda Unida (IU) una carta per mantenir diàlegs de cara a un nou procés d’investidura pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Ho faran d’acord al pacte de El Abrazo, que té 131 suports. “No esperem vets ni excuses", deia al matí el portaveu socialista al Congrés, Antonio Hernando. "No hem tancat data, no els hem imposat cap cita. Només els diem que ens trobem, una hora de comú acord", indicava. Així i tot, aquesta vegada tampoc remetran la carta a les formacions ERC, DiL, i EH Bildu.

Però sobre què ha canviat per voler-se apropar al PP, el portaveu socialista afirma que "ha canviat que el rellotge ha començat el compte enrere". El fet podria venir motivat per dues circumstàncies. D'una banda, la disputa entre el president de C's, Albert Rivera, i el portaveu del PSOE al Senat, Óscar López, sobre si la gran coalició podria estar liderada per algun popular o per Pedro Sánchez. Així, "amb Rajoy el PP no anirà massa lluny", creu el portaveu socialista, tot reiterant que “el candidat serà pedro Sánchez", malgrat que "respecten" les accions que C's faci al marge d'ells. 

Sobre de què tractaria la reunió amb els de Génova, Hernando assegura que parlarien de temes relatius al Govern en funcions –com també havia explicat ahir el seu secretari general, Pedro Sánchez–. Tanmateix, el PP vol iniciar una nova taula de negociació amb el PSOE i C's, però per separat, com ha anunciat al matí a la seu el portaveu, Pablo Casado. Així, preguntat per aquest punt, Hernando reitera que només hi assistiran si és conjuntament amb els taronges.

Per altra banda, es troba el vet que Podemos manté a C's, i que només accepta reunir-se amb el PSOE en solitari. En aquest sentit, Hernando ha afegit indignat que "el canvi de Govern és urgent". "Si avui tinguéssim ja un govern del canvi no s'hauria nomenat l'excap de premsa d'Alícia Sánchez-Camacho com a director de TVE". En conseqüència, el dirigent socialista ha instat Podemos a aturar "els tacticismes, bloquejos, i estratègies electorals". "Els ciutadans no poden esperar", ha conclòs el diputat socialista.