El "principal escull" és el nom de Pablo Iglesias. Això ho va deixar clar el candidat a la investidura Pedro Sánchez aquest dijous i ho ha reiterat aquest divendres la seva número dos al partit, Adriana Lastra. A partir d'aquí, tot es pot parlar. La portaveu socialista al Congrés ha deixat d'aquesta manera la porta oberta a altres figures polítiques d'Unides Podem, com Irene Montero, Rafa Mayoral o Pablo Echenique. "El principal escull és Iglesias", ha insistit.

En una entrevista a RNE, preguntada directament sobre la possible entrada de Montero en el Consell de Ministres, Adriana Lastra s'ha mostrat disposada a "parlar de la participació d'altres membres de Podem" i que l'"escull" és el secretari general de la formació. "No hi pot haver dues veus al govern", ha reblat.

De la mateixa manera, en una entrevista a la Ser Irene Montero també ha deixat la porta oberta a un govern de coalició sense Pablo Iglesias. "No hem plantejat mai cap línia vermella ni cap condició semblant", ha assegurat. Això sí, ha recordat que, com les seves bases, no volen "vetos" en les negociacions.

Aquesta nova possibilitat de desbloqueig arriba l'endemà que el candidat Pedro Sánchez imposés un veto explícit al nom de Pablo Iglesias, mentre hores després un 70% dels inscrits de Podem que havien participat en la consulta apostaven per un "govern de coalició sense vetos". D'aquí a tres dies comença el debat d'investidura al Congrés.