La citació a declarar el proper 5 de juny del secretari d'Estat José Enrique Fernández de Moya i número dos del ministre Cristóbal Montoro ha atiat la crítica de PSOE, Unidos Podemos i Ciudadanos, on els primers n'ha demanat la destitució immediata i el segon, una compareixença al Congrés per explicar-se. Fernández de Moya és investigat per presumptes delictes de prevaricació administrativa continuada, falsedat en document mercantil, malversació de cabals públics i tràfic d'influències. Segons Radio Jaén, aquests delictes s'haurien comès presumptament durant la seva etapa com a alcalde de la localitat.

"És el seu número dos" ha dit el portaveu en el camp econòmic, Alberto Garzón, qui ha considerat que no eren "delictes qualsevol".

"Què serà el pròxim? Posar el Dioni al capdavant dels comptes públics?", s'ha burlat el senador socialista Ander Gil. Aquest ha demanat que es "fulmini immediatament" el secretari d'Estat, per estar acusat de malversació. 

Al seu torn, la formació taronja ha registrat una petició de compareixença davant de la comissió d'Hisenda perquè Fernández de Moya expliqui "la seva vinculació" amb els delictes abans esmentats.