El PSOE s'ha desmarcat aquest dimecres de la posició manifestada pel candidat del PSC, Miquel Iceta, a favor de demanar l'indult dels independentistes en el cas que siguin condemnats si és elegit cap del Govern, una competència que en qualsevol cas està en mans del govern espanyol.

"Sens dubte demanaria l'indult, perquè en aquest país haurem de tancar ferides que tenen un origen polític", ha dit Iceta en una entrevista en Rac1, en la que ha recordat que ell sempre ha qualificat de desproporcionats els empresonaments dels membres del Govern cessat que no es van escapar a Brussel·les, entre qui es troba el vicepresident Oriol Junqueras.

Una destacada dirigent de l'executiva federal del PSOE ha reconegut que la posició d'Iceta els ha sorprès al si del partit que lidera Pedro Sánchez i ha incidit que les paraules d'Iceta el representen només a ell. "És la seva opinió, la d'Iceta", ha respost quan se li ha preguntat si l'actitud d'Iceta és també la del PSOE.

No obstant això, la mateixa font ha deixat clar que la direcció del PSOE "respecta" l'opinió manifestada pel líder del PSC, soci del PSOE a Catalunya. Pedro Sánchez estarà aquest mateix dimecres a Sabadell (Vallès Occidental) compartint protagonisme amb Iceta en un acte de la campanya a les eleccions al Parlament del 21 de desembre.

Els dos dirigents han donat mostres d'una sintonia total des del retorn de Sánchez als comandaments de Ferraz. Per això, des del partit resten transcendència a l'existència de punts discordants puntuals entre una i una altra formació, com en aquest cas.