Nova concentració a les portes de la seu del PSOE a Madrid. Uns 2.000 espanyolistes, 250 segons la delegació del govern espanyol, s'han organitzat a través de les xarxes socials i s'han concentrat davant les portes de Ferraz, on hi ha un important desplegament policial per evitar aldarulls. Després de la primera mobilització d'aquest passat divendres, l'espanyolisme ha volgut seguir la protesta contra els pactes del president del govern espanyol amb els partits independentistes i contra una amnistia que hauria de beneficiar els represaliats independentistes. Malgrat que els socialistes espanyols encara no han arribat a un acord amb Junts per Catalunya, l'espanyolisme ja dona per fet el pacte i s'ha regirat contra la postura de Sánchez, qui fa només una setmana va anunciar el seu suport a una llei d'amnistia. 

Esperanza Aguirre, protagonista

Tot i això, la gran sorpresa d'aquesta nit és la presència de l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, qui també ha volgut fer unes declaracions en contra Sánchez, l'amnistia i el socialisme. De fet, ha demanat al president del govern espanyol que convoqui un referèndum a tot l'Estat per preguntar si està a favor de l'amnistia: "Que ho pregunti i així tots els espanyols tenim dret a votar". A la concentració, fins ara, hi ha hagut la detenció d'una persona, i és que de fet en la concentració d'aquest divendres també n'hi va haver una. 

A més, ha denunciat el canvi de postura del PSOE i Sánchez, que fa unes setmanes i en campanya electoral rebutjaven una llei d'amnistia per als independentistes. "El PSOE ha negat l'amnistia fins fa dos dies. Si vol fer l'amnistia, que faci un referèndum i que ho pregunti, que tinguem tots els espanyols drets a votar", ha opinat Aguirre, davant la seu del PSOE, des d'on ha aconseguit que els manifestants que tallin el carrer. Tot i això, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid ha afegit que li "indigna" que no es contempli en l'amnistia a la policia que va frenar "el Tsunami Democràtic", malgrat que encara no s'hagi fet públic el redactat final sobre aquesta llei.  Tot i que el pròxim dilluns també hi ha una manifestació a Ferraz i a la seu del PSC a Barcelona, Aguirre ha fet una crida a mobilitzar-se el pròxim dissabte 18 de novembre a la plaça Cibeles de Madrid. 

La concentració, que ha començat cap a les 19 hores, ha pogut aplegar els crits de centenars d'espanyolistes. N'hi ha hagut contra Pedro Sánchez, així com contra el ministre de l'Interior del govern espanyol, Fernando Grande Marlaska. "Espanya no es ven, Espanya es defensa", "Puigdemont, a presó"