Una manifestació espanyolista radical s'ha plantat aquest divendres a la tarda davant de la seu del PSOE, al carrer Ferraz, per clamar contra la llei d'amnistia, text que els socialistes estan negociant amb l'independentisme. La protesta s'ha estat organitzant a través de les xarxes socials des d'ahir. Comptes de moviments espanyolistes radicals i periodistes d'ultradreta han divulgat la convocatòria. Passades les set de la tarda, imatges difoses per diversos usuaris a les xarxes socials han mostrat centenars de persones a les portes de la seu socialista, al carrer Ferraz de Madrid. Els manifestants exhibeixen banderes espanyoles i alguns cartells contra el president del govern espanyol en funcions: "Pedro Sánchez a prisión". Entre els comptes que han animat a participar en la manifestació hi ha el del blog espanyolista Dolça Catalunya i el de l'organització Hazte Oír. En el marc d'aquesta manifestació, una persona ha estat detinguda per intentar saltar-se el cordó policial. La Delegació del govern espanyola a Madrid ha xifrat l'assistència en un miler de persones.

L'aglomeració de persones que han acudit a la protesta ha obligat la policia nacional espanyola a tallar el carrer Ferraz a l'altura del carrer Buen Suceso, i protegir la seu dels socialistes. La protesta, segons informa Europa Press, ha rebut el suport del vicepresident de Castella i Lleó, Juan García-Gallardo, de Vox, que ha expressat a les xarxes socials: "Als espanyols ens queda molt per dir als carrers". "Em diuen alguns madrilenys que s'ha quedat una bona tarda per fer una passejada per Ferraz a les 19.00 hores. Seria una pena ser a Madrid i no anar-hi", ha escrit.

 

Consignes de la manfiestació: "A por ellos" i "Viva Franco"

Usuaris a les xarxes socials comparteixen vídeos on es poden escoltar algunes de les consignes exclamades pels concentrats, entre aquestes "A por ellos" o "Viva Franco".

Protesta animada per l'acord PSOE-ERC

La protesta es va començar a organitzar dijous després que s’anunciés que ERC i PSOE havien arribat a un acord d’investidura que inclou, entre altres qüestions, la llei d’amnistia. Es tracta, però, d’un text que no disposa encara de l’aval de Junts per Catalunya. Mentre els republicans ja han donat el vistiplau al contingut que el PSOE pretén tirar endavant, els de Carles Puigdemont encara mantenen la pressió sobre els socialistes. L’acord amb els republicans també implica algunes cessions del PSOE pel que fa a Rodalies i el finançament.

L’acord que s’ha conegut fins ara ha aixecat la protesta de l’espanyolisme més radical, però també organitzacions independentistes com l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) s’ha oposat frontalment al pacte.