Un cop segellat amb una abraçada el preacord entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, el PSOE consultarà a la seva militància sobre el projecte de govern de coalició. Així han informat des del PSOE aquest dimecres, que assenyalen que la consulta tindrà lloc el pròxim dissabte 23 de novembre. Serà convocada oficialment el pròxim dilluns quan es reuneixi la Comissió Permanent de l’Executiva Federal del partit.

Segons els Estatuts Federals del PSOE i el reglament que els desenvolupa, és obligat consultar a la militància els acords als quals pugui arribar el partit amb altres formacions, ja sigui per a compartir govern com per a investir president el candidat d’un altre partit. Les mateixes normes estableixen que el resultat de la consulta als militants és vinculant.

El calendari per a l'organització d'aquesta consulta, pendent encara d'aprovació per l'Executiva Federal, assenyala que el cens es tancarà el mateix dia en què es convoqui oficialment la consulta.

Del 19 al 22 de novembre el partit podrà desplegar una campanya informativa sobre la mateixa, mentre que del 14 a les 20 hores al 21 de novembre els militants que vulguin participar podran inscriure's a través d'Internet.

Per votar online s'habilitaran els dies 22 i 23 de novembre, mentre que el vot presencial podrà fer-se només el dia 23. A partir d'aquest mateix dia es proclamaran els resultats provisionals, ha detallat el PSOE en un comunicat.