El PSOE demanarà la creació d’una comissió d’investigació al Congrés per l’anomenada Operació Catalunya, admesa pel comissari José Manuel Villarejo, i per la qual hi hauria hagut “espionatge i preconstrucció de proves contra rivals polítics”, amb “intents d’influir en la Fiscalia i d’altres òrgans judicials”.

La iniciativa parlamentària, que serà la primera que presentaran els socialistes aquesta legislatura, proposarà estudiar els enregistraments de les converses del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, amb el director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso. La crítica que fan és que aquestes activitats “han pogut atemptar contra l’Estat de Dret”.

Entre d’altres, la posada en marxa d’aquesta estructura també hauria d’implicar la investigació d’alguns comandaments de la cúpula del Cos Nacional de Policia o Villarejo. A més, es demanaria la compareixença de Fernández Díaz i altres alts càrrecs del ministeri, amb la possibilitat que parlin també altres membres del govern.

Aquest matí, el portaveu del PSOE al Senat, Óscar López, ha reclamat en una entrevista a TVE el suport del màxim de grups parlamentaris, perquè és “veritablement greu” que el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, estigui mantenint al seu càrrec algú “que ha utilitzat mitjans de l’Estat per espiar els seus rivals polítics”.