La gestora del PSOE ha primat el PSC a l'hora de cobrir les vacants que s'han produït en les meses de les comissions parlamentàries aquests últims dies. Després que ahir els expulsés de la direcció executiva del grup parlamentari, a l'espera que es resolgui la relació entre el PSOE i el PSC en l'àmbit polític i orgànic pel trencament de vot en la investidura de Rajoy, aquest divendres s'ha sabut que alguns d'ells quedaran recol·locats.

Així, per cobrir la vacant que deixa Eduardo Madina a la Vicepresidència de la Comissió d'Exteriors, el PSOE ha triat José Zaragoza, el diputat del PSC que anava a presidir la Comissió Mixta (Congrés-Senat) de la Unió Europea. Zaragoza va ser reemplaçat el passat dimarts per la socialista Soraya Rodríguez per presidir aquesta comissió, canvi que es va entendre com un primer càstig als díscols per trencar la disciplina de vot.

Per altra banda, Meritxell Batet, que ahir va ser expulsada de la direcció del grup, serà la nova vicepresidenta de la Comissió Constitucional que deixarà Soraya Rodríguez, nova presidenta de la Comissió de la UE. Batet, però, no està expulsada definitivament de l'executiva, sinó que restarà a l'espera d'una decisió definitiva que no es prendrà fins d'aquí a dos mesos, almenys. De moment, però, la vacant seguirà buida.