El PSOE de Múrcia està disposat a donar suport a l'aplicació de nou de l'article 155 a Catalunya per tal d'obtenir el suport de Ciudadanos en un pacte de govern que desbanqui al PP, que feia 24 anys que ostentava el poder a la regió. Segons informa ElDiario.es, els socialistes han fet arribar a Cs una proposta d'acord en què es mostren disposats a aplicar el 155 en cas que "el Govern de la Generalitat no acati l'ordre constitucional".

La líder de Cs a Múrcia, Isabel Franco, havia exigit que els socialistes es comprometessin a aplicar el 155 per tal d'arribar a qualsevol acord per un "relleu de govern". L'acord té altres referències implícites a Catalunya. Apunta que el govern murcià "farà front al separatisme" i defensarà "la unitat d'Espanya i l'Estat de les autonomies".

El PSOE està disposat a oferir l'alcaldia de la ciutat de Múrcia a Ciudadanos a canvi que Ciudadanos els doni suport a la comunitat perquè governi el socialista Diego Conesa. A les darreres eleccions, el PSOE va ser la força més votada, amb 17 escons; el Partit Popular es va quedar amb 16; Ciudadanos en va obtenir 6; Vox va fer-se amb 4; i Podemos va baixar a 2. Ciudadanos, doncs, té la clau de la governabilitat: podria donar el govern al PSOE o optar per un govern tripartit amb el PP i Vox.

 

Foto de portada: Diego Conesa. Europa Press.