El secretari d’organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha advertit aquest dimecres que el 155 “és un mecanisme excepcional”, però “no s’esgota en una sola vegada” i “no hi ha una sola bala”, de manera que “cada vegada que es produeixi una situació d’aquest tipus, lògicament es pot aplicar”.

Segons Ábalos, el 155 “ja s’ha experimentat” i ara “ningú té interès” de nou “ni que s’apliqui ni que s'allargui”, sinó que hi hagi “normalitat” a Catalunya. “Un ha de pretendre la normalitat i no esperar a veure quines derivades s’obtenen a partir de la il·legalitat”, ha dit, abans d’insistir que aquest mecanisme ja ha estat “assajat”.

Ábalos ha fet aquestes manifestacions en una roda de premsa a la seu del PSOE, on ha evitat fer autocrítica per la posició de la seva formació a Catalunya. “Nosaltres no hem provat d’enganyar ningú, ni de generar cap falsa expectativa”, i les explicacions s’han de donar “en funció de les expectatives que es creen”. 

El secretari d’organització del PSOE també ha retret a la candidata de Ciutadans, Inés Arrimadas, que no exerceixi el “lideratge” al bloc constitucionalista com a força més votada. Segons Ábalos, “en la mesura que Ciutadans ha estat la força més votada, li correspon la responsabilitat que altres forces no tenen”. “Proclamar-se victoriós comporta alguna responsabilitat, tenir iniciativa política”, ha dit.