El portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Patxi López, ha acusat els governs del Partit Popular de fer "de les necessitats públiques negocis privats". "El govern progressista atén les necessitats públiques i els governs de la dreta fan de les necessitats públiques negocis privats. Ni som el mateix ni volem ser-ho", ha resolt aquest divendres López en declaracions difoses als mitjans. D'aquesta forma, l'exlehendakari ha enviat un dard a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per destinar 400 milions d'euros al grup Quirón. "La senyora Ayuso destinava 400 milions al grup Quirón, el millor client de la seva parella. 400 milions que s'havien d'haver destinat a reforçar el Sistema Públic de Salut", ha postil·lat.

Per això, López ha incidit en el fet que la "gran diferència" entre l'executiu de Pedro Sánchez i els governs autonòmics del Partit Popular és que mentre "el govern progressista fa i atén les necessitats públiques, els governs de la dreta (estan) fent de les necessitats públiques negocis privats". En aquest punt, el socialista ha reivindicat la pujada de les pensions, la subvenció i la gratuïtat del transport públic o el reforç dels serveis públics i el manteniment de l'escut social que protegeix la ciutadania en temps de crisi impulsat pel Govern progressista.


Carrega contra els governs de PP i Vox

No obstant això, ha carregat contra els governs del PP amb Vox que "a les Illes Balears es carregaven la primera oficina anticorrupció d'Espanya o a Castella i Lleó es carregaven la llei de memòria històrica, que donava dignitat a la gent que té avui encara enterrats en les cunetes les restes dels seus éssers estimats".
 "Feijóo i el PP ens han estat anunciant constantment l'apocalipsi, que Espanya s'enfonsava, que la nostra economia anava a entrar en fallida, però l'economia espanyola creix més que la mitjana europea, cinc vegades més, i continua creant un de cada tres ocupacions de la zona euro", ha afirmat.

Així, López ha destacat que els beneficis de les empreses espanyoles "estan sent històrics i també l'índex de la Borsa està en màxims històrics". "Què diu el PP? Per què o calla o nega la realitat i s'inventa dades falses perquè segueixen abonats a aquesta estratègia que ja va definir Montoro que Espanya s'enfonsi que ja l'aixecarem nosaltres? És a dir, que com pitjor per a Espanya, millor per al PP", ha conclòs el portaveu del PSOE en la Cambra Baixa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!