El PSOE té la sensació que el PP està removent els carrers per crear un estat d’opinió contra Pedro Sánchez. Primer va ser la manifestació de Madrid del 24 de setembre i després la mobilització d’aquest diumenge a Barcelona. Segon el parer del portaveu socialisa, Patxi López, el PP “ha convocat dos actes” contra la investidura de Pedro Sánchez i contra el govern que vol posar en marxa. “Al míting va parlar del que proposava ell en la seva investidura? Va parlar del seu projecte per a Espanya? Quina eren les seves propostes? I les seves prioritats”, s’ha preguntat López després de la reunió entre Sánchez i Feijóo al Congrés dels Diputats.

La percepció dels socialistes és que el PP “està agitant els carrers” i “buscant l’enfrontament i la crispació”. “Ens assenyalen com a enemics i això és molt preocupant”, ha assegurat el portaveu socialista, per després continuar acusant Feijóo d”instrumentalitzar” els actes del 12-O, suggerint que aquest clima en contra de l’amnistia és el que atia els xiulets que Sánchez s’endú a cada Festa de la Hispanitat. Per això ha demanat “respecte” per als símbols i el procés d’investidura que ha posat en marxa el PSOE després de la designació del rei Felip VI.

En canvi, Feijóo no s’ha sentit interpel·lat per l’acusació dels socialistes i s’ha limitat a respondre, després de l’entrevista amb el candidat a la reelecció, que a Madrid hi va convocar un míting per donar suport a la seva investidura i que deciblea Barcelona hi va anar convidat per Societat Civil Catalana. Fonts del PP no donaven crèdit a l’acusació i han desmentit que estiguin darrere de les xiulades del 12-O. “De veritat creus que hi estic al darrere?”, li ha preguntat Feijóo a Sánchez, segons fonts coneixedores de la trobada.

 

En qualsevol cas, Feijóo se n’ha anat de la reunió amb Pedro Sánchez amb les mans buides. No se n’ha sortit amb poc més d’una hora de trobada, en què Feijóo ha intentat gratar-li informació al candidat socialista a la investidura. Aquesta és, com a mínim, la percepció que s’endú el dirigent gallec del Congrés dels Diputats, on ha provat d’aconseguir, sense èxit, que el president en funcions respongués sobre l’amnistia. “La resposta ha estat el no res”, ha assegurat Feijóo després de la reunió. En aquesta línia, el líder conservador també ha reclamat a Sánchez que “consulti als espanyols” la conveniència d’exonerar els independentistes en unes noves eleccions.

Després de reunir-se amb Feijóo aquesta tarda i els sindicats UGT i CCOO aquest matí, el president en funcions es reunirà aquest dimarts amb el BNG (11:30) i el PNB (13h). El dimecres al matí serà el torn d’Unió del Poble Navarrès (11h), de Coalició Canària (12h) i Esquerra Republicana (13h). L’agenda quedarà tancada divendres amb la trobada que mantindrà amb membres d’EH Bildu (9:30h) i Junts per Catalunya (11h). Després d’aquesta ronda, Sánchez sabrà amb quins suports compta de cara a la investidura, que encara no té data fixada al calendari.