La dimissió del número 2 del PSC a Valls, Josep Batet, sortia a la llum aquest dilluns en saber-se que “no se sentia còmode respecte del posicionament del PSC” per la independència, tal com hauria explicat a El Vallenc la líder socialista a la ciutat Rosa Maria Ibarra.

Ara, El Nacional ha pogut parlar amb Batet, que assegura que sempre ha tingut una posició distant amb els socialistes sobre el procés. De fet, no formava part del partit fins ben entrat l’any 2015, quan va acceptar anar a les llistes per a les eleccions municipals. El ja exregidor havia estat abans relacionat amb Convergència -en va ser militant i assessor- però el PSC “va ser l’únic grup que em va oferir anar a les llistes” i Batet va acceptar perquè “em va agradar la idea de treballar per al meu poble”. Abans, assegura, sempre havia tingut un paper actiu a la vida associativa de Valls, però mai en política.

En aquests més de dos anys de legislatura, Batet deixa clar el partit ha acceptat “la meva llibertat de vot”. Diu que ha votat diferent dels altres regidors socialistes en dues ocasions: un cop sobre el procés, i un altre sobre la presència del líder abertzale Arnaldo Otegi al Parlament. Ara, però, l’imminent referèndum de l’1 d’octubre ha fet que decideixi abandonar el partit. “Jo vull votar i votaré ”, assegura, i creu que això podria estranyar massa si continua com a regidor socialista. “Em tira més el meu país que les sigles del PSC”, deixa clar.

PSC VALLS TWITTER

El PSC de Valls, reunit. Imatge: Twitter

Batet també assenyala uns altres dos "detonants" que l’han fet deixar el grup socialista: els escorcolls de la Guàrdia Civil al rotatiu El Vallenc i les detencions de dimecres passat a alts càrrecs del Govern. Diu que “no hi ha paraules” per definir que es detinguin persones per voler posar les urnes.

Pel que fa a la cita amb les urnes diumenge que ve, el ja exregidor socialista té “l’esperança” que es podrà votar, i explica que coneix gent que no volia fer-ho, però que l’escalada d’accions de l’Estat els ha fet canviar d’opinió i diran . “L’Estat pot tenir tota la força del món, però no té el poble”, sentencia.  

Respecte a la seva relació amb els socialistes a partir d'ara, Batet desmenteix que "continuarà treballant amb el PSC", com s'havia dit primerament, i diu que els ha traslladat que "si em demanen alguna cosa, hi seré", però tant per al PSC com per a altres formacions.