El primer secretari del PSC, Salvador Illa, i la presidenta d’Units per Avançar, Helena Isábal, han signat aquest dimarts un acord per renovar la seva col·laboració electoral de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig. La portaveu del PSC, Núria Parlon, ha informat en roda de premsa de la reedició d'aquest acord, alhora que ha informat que el secretari general d’Units per Avançar, Ramon Espadaler, serà el número tres en la llista del PSC a Barcelona. A la signatura de l’acord han assistit també la viceprimera secretària del PSC, Lluísa Moret, i el secretari d’Organització, Xavier Güell.


🗳️ Eleccions a Catalunya 2024: calendari, candidats i tota la informació

 

Set anys de col·laboració entre el PSC i Units per Avançar

Ambdues formacions es van aliar per primer cop fa set anys en 'L'aliança pel Seny i pel Catalanisme', en el moment àlgid de l'independentisme amb l'objectiu de "superar la greu crisi institucional, política, econòmica i social" que asseguraven que el procés havia provocat a Catalunya. L'acord es va renovar quatre anys més tard amb la voluntat de "donar veu a tots els catalanistes no independentistes de l'esquerra al centre" i s'ha reeditat per tercera vegada, aquesta vegada amb la intenció de "passar pàgina a una dècada de governs independentistes". 

El PSC i Units per Avançar han valorat positivament l'acció parlamentària que han dut a terme en els últims anys al Parlament per superar l'esmentada crisi de Catalunya i també per exercir com a mecanisme de control a un Govern de la Generalitat que consideren "feble, desnortat i paralitzat". "El Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar ha prioritzat el diàleg i l’acord, la política útil per damunt del legítim interès partidari amb l’objectiu de recuperar un marc d’estabilitat i confiança que garanteixi el progrés econòmic i la justícia social", han defensat. També han afirmat que, a banda del control al Govern, han impulsat "multitud de propostes en tots els àmbits" per "posar en valor els serveis públics fonamentals per garantir la convivència i la qualitat de vida dels conciutadans de Catalunya, així com les polítiques per generar prosperitat", han defensat. Així, davant una nova convocatòria electoral han decidit mantenir l'aliança per "passar pàgina a una dècada de governs independentistes que ha desatès tant l’atenció als serveis essencials de l’estat del benestar com el progrés econòmic".  

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!