El PSC està disposat a arribar fins al Tribunal Constitucional si el president del Parlament, Roger Torrent, no “rectifica”. Així ho ha anunciat la portaveu socialista Eva Granados aquest dilluns, després que Torrent hagi proposat Carles Puigdemont per a la investidura, sense fixar la data del debat. Quan aquesta decisió sigui publicada al butlletí del Parlament, presentaran una petició de reconsideració. Si aquesta reconsideració no és atesa, demanaran empara al TC.

Eva Granados ha dit que estan “perplexos” per la decisió de Torrent, que ha recordat que el candidat a la investidura ha demanat la delegació del vot per al mateix debat d’investidura, i que per tant no serà present a l’hemicicle. Ha considerat la proposta una “equivocació” que “no s’ajusta a dret”. Ha fet referència a l’informe dels lletrats del Parlament, que va donar “arguments jurídics cristal·lins”.

“No es pot delegar el vot i no es pot produir una teleinvestidura”, ha denunciat la portaveu socialista a la cambra. En el cas que Roger Torrent no rectifiqui, ha advertit Granados, “es poden vulnerar els nostres drets com a diputats”. És per això que demanarien empara a l’alt tribunal espanyol, com ja van fer en alguna ocasió durant la passada legislatura. “No podem acceptar el debat d’investidura d’algú que voluntàriament ha decidit no venir”, ha insistit.

Per altra banda, ha valorat positivament la intenció de Torrent de reunir-se amb Mariano Rajoy i amb els tres diputats electes en presó cautelar. En canvi, no ha trobat “adequat” parlar amb “persones que de manera voluntària han fugit de l’acció de la justícia”.