"No continua sent no". Amb aquestes paraules, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha reiterat per activa i per passiva la decisió dels socialistes catalans de votar en contra de la investidura de Mariano Rajoy "votin el que votin els altres" i s'ha mostrat totalment disposat a assumir les conseqüències que els pot comportar trencar la disciplina de vot, com pagar una multa de 600 euros.

Tot i sortir en defensa de la disciplina de vot perquè n'és partidari, Iceta ha posat de manifest a El Món a RAC1 que "sempre hi ha límits" i, precisament per això, ha tornat a insistir amb què "nosaltres desobeirem" perquè "no podem fer una altra cosa". "El que està en dubte és si el PSOE és capaç d'entomar això", ha deixat anar.

Catalunya-Espanya

Iceta encara es mostra sorprès quan parla de les discrepàncies entre els socialistes catalans i els espanyols perquè, malgrat "sempre pensava que amb el PSOE tindríem algun problema amb l'encaix Catalunya-Espanya, mai hagués pensat que fos al fil d'una investidura de Rajoy".

"Hi ha coses que no t'esperes i passen", ha dit amb un to agredolç, i ha aprofitat per bromejar sobre que "al comité federal se m'escolta molt, se m'estima bastant i després fan el que volen".

Rajoy president

Després de deixar clar que el PSC votarà 'no' a la primera i a la segona volta de la investidura de Rajoy, Iceta ha sortit en defensa del PSOE assegurant que "no és ben bé que posi Rajoy de president", sinó que "han estat els espanyols" i ha recordat que "el PSOE té molt difícil fer el que diu que vol fer".

Això sí. Ha insistit en què "pensar que és el PSOE qui ha posat Rajoy de president és perdre's la meitat de la pel·lícula". També els ha defensat assegurant que quan diuen que "no tenen cap acord amb el PP, el pitjor és que m'ho crec".

Hernando o Madina

Preguntat per qui creu que serà el cap de l'oposició, el líder del PSC s'ha mullat per l'actual portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, o bé el diputat socialista Eduardo Madina, tot i que, a primera vista, s'ha decantat més pel primer perquè "ha aconseguit mantenir la cohesió amb el grup" i, a més, "és un home amb molt d'ofici".

Ara bé. En aquest sentit, Iceta ha volgut recordar que ara "manar cada cop és més complicat" i ha posat sobre la taula que "no es pot portar la direcció del partit només amb el que decideixi Ferraz" perquè, per exemple, el PSOE d'Andalusia "pot arribar a ser el 40% del conjunt". "Esperar que no exerceixi poder és ser molt ingenu", ha exposat.