El PSC ha tancat un acord de govern a Balaguer amb Treballem per Balaguer – Pacte Local. Així doncs, els sis regidors del PSC se sumen amb els tres de Treballem i aconsegueixen un govern amb majoria que investirà la primera alcaldessa de la ciutat, Lorena González. La coalició permetrà al PSC tornar al consistori de la capital de la Noguera després de 12 anys. En les eleccions del 28-M, ERC va caure en picat, perdent la majoria absoluta que tenia des de 2019, passant de 9 a 3 regidors. Aquesta setmana els republicans anunciaven que les negociacions amb Junts i Treballem per formar un govern alternatiu havien fracassat. 

Afrontar els grans reptes de Balaguer

En l'acord, socialistes i Treballem destaquen la necessitat de sumar esforços per afrontar els "grans reptes" de la ciutat i deixar de banda les lluites partidistes. Entre els reptes que esperen superar ambdues formacions està entre d'altres, la millora de serveis públics, la seguretat, fins a l'estímul de l'activitat econòmica. Les dues formacions es comprometen a treballar conjuntament per promoure polítiques sostenibles i mediambientalment responsables, impulsar la cultura i el turisme local, i fomentar la inclusió social i la igualtat d'oportunitats.

L'acord estableix que el PSC, a banda de l'alcaldia, també tindrà les carteres de Règim Intern, Seguretat, Serveis Municipals i Habitatge; Educació, Infància i Igualtat; Ocupació, Benestar animal, Fires i Mercats; i Joventut, Festes i Patrimoni. Mentre que Treballem per Balaguer tindrà Urbanisme, entorn natural i Empresa i Comerç; Cultura i Turisme; Esports i Afers socials.

Acord entre PSC i ERC a Lleida

ERC i el PSC han pactat per governar plegats a la Diputació de Lleida deixant fora Junts. Les dues diputacions estaran presidides per "una persona electa nomenada per ERC", segons un comunicat. A Lleida ERC i PSC defensen que buscaran la "cohesió territorial" i la "lluita contra les desigualtats". 

Els signants del pacte a la Diputació de Lleida han indicat que l'ens provincial mantindrà el pròxim mandat els "principis de transparència i equilibri territorial" i les polítiques de marcat accent social per lluitar contra les desigualtats, així com les polítiques per afavorir el "repoblament" a les comarques de Lleida Pirineu i Aran. L'acord lleidatà ha estat rubricat per Montse Fornells, presidenta de la Federació Regional d'ERC de Lleida; Òscar Ordeig, primer secretari del PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran; Maria Vergés, secretària general d'UA, i Rosa Pujol, diputada electa per PL. També han indicat que el pacte continuarà amb la línia de gestió que en el mandat 2019-23 s'ha caracteritzat per eliminar els ajuts directes discrecionals en benefici d'un sistema de repartiment dels fons sobre bases equitatives, públiques, transparents i objectivables.