El Partit Socialista de Catalunya (PSC) ha arrabassat aquest diumenge la victòria a ERC a Cervera i Balaguer, en unes disputades eleccions on els republicans no han tret uns bons resultats a les comarques lleidatanes. Una de les grans sorpreses ha estat Cervera, on ERC no ha pogut mantenir la victòria i ha caigut fins a la quarta posició a l'ajuntament. En canvi, els socialistes s'han imposat amb cinc diputats i el 31,18% dels vots. Els republicans han passat d'un percentatge del 30,29% el 2019 al 17,71%, mentre que Junts ha mantingut els seus tres regidors amb el 19,40% dels vots. El partit polític local Solucions i Futur també ha retingut els tres regidors. Així, els resultats deixen un escenari on les formacions hauran de pactar per formar un govern municipal. 

🔴 Resultats Eleccions 2023, DIRECTE | Escrutini de Municipals i Autonòmiques
 

El PSC arrabassa la victòria a ERC a Balaguer 

A la capital de la Noguera, ERC ha caigut en picat, perdent la majoria absoluta que ostentava des del 2019, i passant de nou regidors a tres. El PSC ha estat el gran vencedor de les eleccions municipals a Balaguer, on ha quedat com a primera força amb 6 regidors (28,00%). Així, l'escenari polític canvia per complet a la capital de la Noguera, on fins a sis partits han tret representació. Junts ha mantingut els seus tres regidors, els mateixos que la llista Treballem per Balaguer. 

Ajustada victòria de Marc Solsona a Mollerussa

L'actual alcalde de Mollerussa i secretari general del PDECat, Marc Solsona, ha tornat a guanyar aquest diumenge les eleccions municipals, aquesta vegada com a cap de llista de Mollerussa Primer. Tot i revalidar la victòria, Solsona s'ha quedat lluny de la majoria absoluta que va aconseguir el 2019 com a candidat de Junts i ha obtingut la mateixa xifra de regidors que aquesta formació, 4. De fet, la llista de Solsona només ha guanyat per 11 vots de diferència. Ara, l'alcalde, que governa des del 2011, haurà de buscar una aliança per mantenir el càrrec al capdavant de l'Ajuntament de Mollerussa.  Pel que fa a la resta de partits, ERC ha patit una gran davallada, passant de cinc regidors a 3, amb el 18,26% de vots, mentre que el PSC ha estat capaç de mantenir els dos representants que tenia a l'Ajuntament de Mollerussa.  Per la seva part, el PP ha millorat el resultat del 2019, sumant un nou regidor. 

 

Junts perd la majoria absoluta a les Borges Blanques

Núria Palau (Junts) ha perdut la majoria absoluta a les Borges Blanques (les Garrigues) en aquestes eleccions municipals i s'ha quedat només a un regidor de revalidar-la. Amb el 40,87% dels vots, Palau ha tret sis regidors i ara haurà de trobar una complicada aliança per continuar al capdavant del govern municipal. Borges per la República, l'altre grup que formava part del consistori, ha quedat com a segona força, amb quatre regidors, tot i la sortida d'ERC. Pel que fa als republicans, han aconseguit tres representants. Ara, la incògnita és si Palau podrà mantenir l'alcaldia sumant suports o si, en cas contrari, Borges per la República i ERC prefereixen arribar a un acord. 

 

Triomf de Junts a Tàrrega

A Tàrrega, capital de l'Urgell, Junts ha revalidat la victòria, i ho ha fet millorant el seu resultat amb un regidor més. Així, han quedat com a primera força amb 8 regidors, a només un representant de la majoria absoluta. Per la seva part, ERC ha repetit resultat amb cinc escons, igual que la CUP, que ha tornat a fer-se amb dos regidors. El PSC, en canvi, ha perdut un regidor i es queda amb un únic representant.