La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha demanat al nou president del Parlament, Roger Torrent, ser "conseqüent" amb les paraules que aquest dimecres ha pronunciat en assumir el càrrec, un discurs que els socialistes han valorat positivament perquè consideren que han constatat la "diversitat del país". Per aquest motiu, li demanen que no permeti la investidura de Carles Puigdemont com a president de Catalunya a distància.

Segons Granados, el reglament del Parlament no permet la investidura telemàtica ni delegada i considera que no es pot assumir el càrrec de president des de fora el país. Per això, asseguren que Torrent no pot convocar el ple d'investidura si es fa en aquestes condicions. 

Per altra banda, els socialistes han criticat el discurs del president de la Mesa d'Edat, l'exsocialista i ara membre d'ERC, Ernest Maragall, a qui han acusat de "sectarisme". En aquest sentit, han assegurat que no ha representat el conjunt dels diputats i que s'ha extralimitat, ja que assegura que el president d'aquesta mesa havia de fer un discurs únicament tècnic.