La portaveu del PSC en el Parlament, Eva Granados, ha reclamat aquest dimecres al nou Govern de Quim Torra que estableixi un diàleg amb els grups de la Cambra catalana, i ha considerat un "error" la querella del president català contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, pel veto als primers nomenaments.

En roda de premsa des del Parlament, ha acusat els independentistes d'haver tingut el nou Executiu bloquejat durant quatre mesos, i ha demanat que, ara que per fi s'ha desencallat la situació, utilitzin el nou escenari per contribuir a la "normalització institucional" i no a la confrontació.

El PSC veu un error la querella perquè considera que només contribueix a mantenir aquesta confrontació, i espera que acabi com la querella que els grups independentistes van anunciar amb el jutge del Suprem Pablo Llarena, que mai no s'ha arribat a fer efectiva.

"S'han fet molts anuncis de querelles que no s'han materialitzat afortunadament. Només augmentaria la crispació. Les querelles no són la manera de contribuir a la normalització institucional", ha conclòs la diputada socialista.

Sobre els noms que configuren el nou Executiu català, el PSC creu que "no estan a l'altura dels reptes de la ciutadania" catalana, però ha dit que primer volen escoltar el pla d'acció del nou Govern que Torra ha d'explicar pròximament en el Parlament.